Fabriek

De unieke productiemethode van Möller’s levertraan zorgt voor een product van zeer hoge kwaliteit. Peter Möller, de oprichter van het merk, introduceerde de Möller methode: het afscheiden van olie van de lever van kabeljauw door middel van stoomverhitting. De lever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor de omega-3 rijke olie langzaam wordt afgescheiden en de natuurlijke vorm van de vetzuren wordt behouden.

In het midden van de 19e eeuw constateerde Peter Möller, een Noorse apotheker, dat kustbewoners die regelmatig levertraan gebruikten zelden ziek waren. Vanuit de overtuiging dat een gezond leven begint met goede voeding richtte hij in 1854 het merk Möller’s op. Hij introduceerde de Möller methode: productie van levertraan door middel van stoomverhitting op lage temperatuur. Sinds de oprichting is de productiemethode verder ontwikkeld, waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s levertraan steeds verbeterd zijn.

De lever van de Arctische kabeljauw is van nature zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D. Doordat deze lever op lage temperatuur gestoomd wordt, blijft de natuurlijke vorm en effectiviteit van de omega-3 behouden. Door deze unieke productiemethode kan een hoog gehalte omega-3 gegarandeerd worden.

Möller’s heeft inmiddels al meer dan 160 jaar expertise in het produceren van hoogwaardige en zuivere levertraan. Möller’s levertraan is uniek!