Hoe ben je optimaal fit tijdens de carnaval?Dit weekend breekt de 3-daagse carnavalsgekte weer los. Met de carnaval is 3 dagen lang iedereen gelijk en is saamhorigheid een vanzelfsprekende zaak. Een mooie traditie die met name in het zuiden staat als een huis en die door velen breed wordt uitgedragen. Samen zingen, dansen, hossen en feesten. Het wordt ongetwijfeld weer ontzettend gezellig. Voorkom dat je ziek wordt en zorg dat je optimaal fit bent!

Met een fit lichaam hou je het langer vol en beleef je carnaval op zijn best. Met een goede weerstand ben je minder snel vatbaar voor griep of virus …… en als je toch ziek wordt, herstel je sneller.

Hoe bouw je je weerstand op voor de carnaval?

  • Tijdens de carnaval zal het lastig zijn om goed op je voeding te letten. Neem in ieder geval een goed ontbijt en probeer overdag gezond en gevarieerd te eten.
  • Begin op tijd met vieren en maak het niet te laat, zodat je wel voldoende rust en slaap kan pakken.
  • Kleed je goed. Het wordt onstuimig weer, dus bescherm jezelf tegen wind en regen.
  • In grote ruimtes en in mensenmassa’s hangen veel ziektekiemen. Hou hier rekening mee.
  • Let op je hygiëne, was je handen regelmatig en drink uit schone glazen.

Möller’s Omega 3 - Een extra portie gezondheid kan geen kwaad!

Vitaminen en mineralen zijn essentieel in een gezond leven, maar zeker als voorbereiding op een paar dagen feest. Vitamine A en D zijn de weerstandsvitamines, deze zorgen voor een goed functionerend immuunsysteem. Antioxidanten, zoals vitamine C en E, vind je in groente en fruit. Bovendien kunnen omega-3 vetzuren een handje helpen om je lichaam een gezonde basis te geven. Deze vetzuren zijn belangrijke onderdelen van iedere cel in het lichaam en houden de cellen soepel. Als je fit wilt blijven, is het handig om te zorgen dat je vitamine- en omega-3 gehalte op peil zijn.