Lekker de zon in? Ondersteun en bescherm je huid

Het is heerlijk weer! Het zonnetje schijnt en de weersvoorspellingen voor deze week zijn uitstekend. Maar pas op... zonlicht kan schadelijk zijn en leiden tot versnelde huidveroudering en -beschadiging. Deze vitamines zorgen voor een gezonde huid!

Welke vitamines? Dat lees je hieronder...

Zonlicht is nodig voor de aanmaak van vitamine D. Echter is zonlicht ook schadelijk voor je huid. (Gelukkig zorgt Möller’s voor dagelijks voldoende vitamine D.) Blootstelling aan zonlicht zorgt voor de vorming van vrije radicalen: de boosdoeners in huidbeschadiging. Deze vrije radicalen kunnen leiden tot beschadigingen in je DNA. Het tegengaan van deze vrije radicalen is belangrijk, antioxidanten zijn essentieel hierin.

Vitamine A is zeer belangrijk voor een goede huidconditie. Dagelijks één lepel Möller's Levertraan ondersteunt de aanmaak en vernieuwing van cellen in de huid. 

Vitamine E, ook aanwezig in Möller's Levertraan, is een belangrijke antioxidant. Het vermindert de vorming van vrije radicalen die huidveroudering en –beschadiging veroorzaken door UV-straling. Deze vitamine beschermt de huid ook door herstellen en versterking van de huid en de ontstekingsremmende werking.

Laten we ook zeker niet het belang van omega-3 vetzuren vergeten. De cellen in de huid bestaan uit omega-3 vetzuren, het zijn belangrijke bouwstoffen voor de huid. Ook werkt omega-3 ontstekingsremmend.

Wanneer je de zon opzoekt, zorg dan voor een goede zonnebrandcrème en voldoende beschutting. Dan maakt je lichaam geen tot weinig vitamine D aan, maar met Möller's kom je toch aan je dagelijkse hoeveelheid natuurlijke vitamine D. Bovendien wordt je lichaam met Möller’s ook voorzien van de belangrijke huidvitamines A en E en omega-3 vetzuren.

Möller's Levertraan is rijk aan omega-3 en vitamine A, D én E. Alle ingrediënten van Möller’s zijn belangrijk voor de gezondheid van de huid.