De verschillen tussen levertraan en visolie

Levertraan of visolie: waarom kun je beter levertraan nemen dan visolie?

Levertraan is een visolie, maar niet alle visoliën zijn levertraan. Dit maakt je natuurlijk nieuwsgierig naar de verschillen. In het kort: levertraan is van nature completer, rijker en natuurlijker dan gewone visolie.

Levertraan werd vroeger iedere dag geconsumeerd en veel ouders gaven dit aan hun kinderen om hun weerstand een boost te geven, om te voorkomen dat ze ziek werden. De smaak werd vroeger niet gewaardeerd, maar Möller’s Omega-3 bewijst dat het ook lekker kan zijn. Je hebt zelfs de keuze uit 4 smaken, alle bekroond met een Superior Taste Award! Als aanvulling op de dagelijkse voeding biedt Möller’s je een unieke combinatie van omega-3 vetzuren DHA en EPA en vitamine A, D en E. Met 1 dessertlepel (5 ml) krijg je 600 mg DHA en 400 mg EPA en je dagelijkse behoefte aan vitamine D3 binnen.

De verschillen tussen levertraan en visolie

De markt van omega-3 supplementen is stevig groeiende en wij vinden transparantie heel belangrijk. Daarom geven wij een overzicht waarin we de verschillen tussen de merken uitlichten. Levertraan is visolie, maar niet alle visolie is levertraan. Dit is wel zo als het voor 100% uit de lever van de vis wordt gewonnen. Möller’s Omega-3 is afkomstig van de lever van de kabeljauw, omdat deze lever juist de hoogste waardes omega-3 en vitamine A en D bevat. Dit overzicht van vloeibare visolie/levertraan is van oktober 2022.

Product Levertraan of visolie? Omega-3 (DHA/EPA) per 5 ml Vitamine D per 5 ml Vitamine A per 5 ml
Möller’s Omega-3 Levertraan 600/400 mg 10 mcg 250 mcg = Veilig
Jacob Hooy Levertraan* Visolie 450/350 mg 14 mcg 1375 mcg
Lovitran Levertraan* Visolie 875 mg (totaal) 12,5 mcg 1500 mcg
Eqology Pure Arctic Oil Visolie + olijfolie 385/325 mg 4 mcg
EyeQ visolie Visolie, teunisbloemolie + zonnebloemolie 58/186 mg

Wat is levertraan?

Een visolie is pas levertraan als de olie rechtstreeks uit de lever van een vis wordt gewonnen. Möller’s komt uit de lever van de kabeljauw. Deze kabeljauwlever is van nature rijk aan omega-3, maar ook aan vitamine A en D, in tegenstelling tot de vissen die voor ‘gewone’ visolie gebruikt worden. Levertraan bevat hetzelfde gehalte vitamine A en D, zoals het van nature in de kabeljauwlever voorkomt. Ook zijn omega-3 vetzuren in hoge gehaltes én in natuurlijke vorm aanwezig, veroorzaakt door het onderscheidende productieproces.

Uniek stoomproces & hoge kwaliteit

Levertraan wordt door middel van een stoomproces verkregen uit de lever van Arctische kabeljauw (zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D). Het stoomproces hiervan is een unieke methode, geïntroduceerd door Peter Möller. De stoom heeft een lage temperatuur en hierdoor wordt de olie langzaam van de lever afgescheiden. De lever is minder dan 24 uur oud, waardoor het van hoogwaardige kwaliteit wordt geproduceerd. Een goede kwaliteit, zuiverheid en smaak is gegarandeerd. Het resultaat is pure levertraan waar, behalve vitamine E voor het behoud van kwaliteit en een eventueel aroma, niets aan wordt toegevoegd. Möller’s is ook dit jaar weer bekroond met de Superior Taste Award voor uitzonderlijk goede smaak.

Door het unieke stoomproces behoudt Möller’s levertraan zijn kwaliteit en een hoog gehalte aan voedingsstoffen. De olie wordt langzaam door middel van stoom afgescheiden, daardoor blijft de natuurlijke vorm van de vetzuren behouden. Dit zorgt voor een betere opname van de vetzuren in het lichaam dan de ethylesters die gedurende het productieproces van visolie worden geproduceerd.

Bij het produceren van visolie wordt de gehele vis samengeperst en deze olie wordt verder verwerkt tot visolie. De olie die vrijkomt bevat helemaal geen natuurlijke vitamines meer en heeft een volledig andere vetzuursamenstelling en minder DHA en EPA dan levertraan.

Compleet met vitamine A, D en E

Een ander belangrijk verschil met visolie is dat de kabeljauwlever, waar levertraan van gemaakt wordt, rijk is aan vitamine A en D. Het gehalte vitamine A en D in Möller’s levertraan is even hoog als het natuurlijke gehalte in kabeljauwlever. Door toevoeging van vitamine E kunnen we de kwaliteit van de levertraanolie garanderen. Vitamine is namelijk een hele belangrijke antioxidant. Vitamine A en D zijn beide essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Daarnaast speelt vitamine D ook een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden, en de botontwikkeling van kinderen.

Rijker in voedingswaarden

Het gehalte DHA en EPA visvetzuren in Möller’s Omega-3 is veel hoger dan in andere visolie. Dat komt door het onderscheidende productieproces en door de afspiegeling van omega-3 waarden in de lever van kabeljauw. Möller’s bevat maar liefst 600 mg DHA en 400 mg EPA per portie. En in de juiste verhouding!

Met dit zeer hoge gehalte omega-3 vetzuren onderscheidt Möller’s zich van visolie. Geen enkele visolie bevat zoveel omega-3 vetzuren als Möller’s Levertraan! Ter vergelijking:

Product Omega-3 (DHA/EPA) per 5 ml
Möller’s Omega-3 600/400 mg
Jacob Hooy Levertraan* 450/350 mg
Lovitran Levertraan* 875 mg (totaal)
EyeQ visolie 58/186 mg

Möller’s Omega-3 bevat de juiste verhouding DHA en EPA vetzuren. Bovendien is deze omega-3 in natuurlijke vorm aanwezig, voor een betere opname.

Naast omega-3 en vitamine D bevat Möller’s ook nog vitamine A. Hoewel dit een ontzettend belangrijke vitamine is, mag dit gehalte niet te hoog is. Möller’s is als een van de weinige geschikt voor zwangere vrouwen. Het wordt zelfs aanbevolen tijdens de zwangerschap. Let bij het kopen van een visolie/levertraan op het gehalte vitamine A. Sommige visoliën bevatten teveel toegevoegde vitamine A. Dat kan schadelijk zijn voor je kindje.

Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een goede gezondheid.

Duurzamer

Möller’s Omega-3 komt van de lever van verse Arctische kabeljauw, een vis die niet bedreigd wordt door overbevissing. Al meer dan 165 jaar gevangen in de Noorse zee net ten noorden van de Noordpoolcirkel, d.m.v. duurzame visserij. Iedere dag direct, vers transport van de vangst naar lokale visserijen. Goede gezondheid, van de vis naar de fles.

Möller’s is MSC-gecertificeerd, voor de duurzame wilde visvangst in Noorwegen. Duurzaam wil zeggen: geen overbevissing, selectieve vismethode, geen invloed op de zeebodem en gebruik van de gehele vis. De lever voor de levertraan en de rest van de vis voor consumptie. Möller’s heeft niet voor niets gecertificeerd het MSC-keurmerk in ontvangst mogen nemen.

Makkelijk in te nemen

Möller’s Omega-3 is vloeibaar en je hebt slechts 1 lepel per dag nodig. In tegenstelling tot 2 of 3 lepels van andere levertraan/visolie, zoals Eqology en EyeQ. Door de vloeibare vorm is het makkelijk in te nemen. Dat is met name ideaal voor kinderen. Geen gedoe meer met het slikken van grote capsules.

In 4 lekkere smaken

Möller’s het enige merk dat te verkrijgen is in 4 lekkere smaken, voor ieder wat wils. Elke smaak is bekroond met een Superior Taste Award voor uitzonderlijk goede smaak! Niet te vergelijken met de ‘ouderwetse’ levertraan.
Bekijk hier de verschillende varianten.

De conclusie: waarom is Möller’s Omega-3 het beste omega-3 product?

Möller’s Omega-3 Andere visolie
Natuurlijke omega-3 en compleet met vitamine A, D en E Geen vitamines in de vis aanwezig, soms worden ze toegevoegd aan de visolie
Zeer hoog gehalte DHA en EPA (essentiële visvetzuren) in de juiste verhouding Lager gehalte DHA en EPA
Visolie door uniek stoomproces afgescheiden –> zuiver & geconcentreerd Olie geperst uit de hele vis
Visolie uit kabeljauwlever met een hoge concentratie omega-3 en vitamine D Olie van (meestal) sardines / ansjovis
Omega-3 in triglyceriden (natuurlijke vorm) –> betere opname Omega-3 in ethylesters (omgezet in productieproces –> onnatuurlijke vorm)

Möller’s Omega-3 is het meest natuurlijke en pure omega-3/vitamine D supplement.

Er bestaan veel verhalen over levertraan. Lees hier de Veelgestelde Vragen (FAQ) over Möller’s.

0
    0
    Winkelwagen
    De winkelwagen is leegNaar winkel
      Bereken verzendkosten
      Kortingscode toepassen