Vitamine D Zonlicht Lente/Zomer
Vitamine D supplementen hoef je alleen maar in de wintermaanden te nemen, toch? Nee! Aanvulling met vitamine D is gedurende het hele jaar belangrijk.

Blootstelling van de huid aan zonlicht, met name de handen en het gezicht, zorgt voor aanmaak van vitamine D in de huid. Echter worden wij onvoldoende aan zonlicht blootgesteld. Handen en gezicht dienen ontbloot te zijn, de zonkracht moet minstens 3 zijn, en de duur van blootstelling dient minstens 15-30 minuten te zijn en moet tussen 12.00 en 15.00 uur plaatsvinden. Bovendien blokkeert zonnebrandcreme de aanmaak van vitamine D, wat geen gebruik van zonnebrandcreme ook een vereiste maakt. Tegelijkertijd kan deze blootstelling (deze zonkracht, dit tijdstip, deze duur en geen gebruik van zonbescherming) een schadelijke en gevaarlijke zonnebrand kan veroorzaken.

En? Voldoe jij dagelijks aan deze vereisten voor zonlichtblootstelling? Zo nee, dan is vitamine D aanvulling essentieel om een tekort te voorkomen.

Zorg dus voor voldoende bescherming tegen de zon en neem gewoon dagelijks een lepel Möller's Levertraan voor een voldoende hoeveelheid vitamine D. De vitamine D in Möller's Levertraan is 100% natuurlijk en wordt niet toegevoegd.

Möller's Levertraan: de belangrijkste bron van natuurlijke vitamine D.