Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis van levertraan

De Noren produceren en exporteren al meer dan 1.000 jaar levertraan. In eerste instantie werd het gebruikt als lampenolie en om hout en leer te impregneren. Al in 1645 werd gemeld dat levertraan zou kunnen worden gebruikt voor het voorkomen en genezen van ziekten. Aan het eind van de 18e eeuw werd het eerste wetenschappelijke artikel gepubliceerd om dit te ondersteunen.

“Een lepel levertraan per dag” was een halve eeuw geleden de traditie van de Nederlanders. Toen had levertraan een onprettige smaak en was vaak van wisselende kwaliteit. Möller’s levertraan heeft een zachte, frisse smaak en is, naast de Naturel variant, ook verkrijgbaar in een frisse Citroen of Tutti Frutti smaak.

Expertise sinds 1854

In het midden van de 19e eeuw, constateerde de apotheker Peter Möller dat mensen langs de kust die regelmatig levertraan gebruikten, zelden ziek waren. Hij wijdde zich daarna aan het vinden van een goede productiemethode voor deze gezonde vloeistof. Vanuit de overtuiging dat een gezond leven begint met goede voeding, richtte Peter Möller in 1854 het merk Möller’s op. Hij was toen al overtuigd van de belangrijke voordelen van levertraan voor de gezondheid. We hebben inmiddels al meer dan 160 jaar expertise in het produceren van hoogwaardige en zuivere levertraan.

Möller’s is de enige producent ter wereld die al meer dan 150 jaar levertraan produceert.

Levertraan vitamine D-rijke bron

Aanvankelijk werd Möller’s levertraan vooral gezien als een goede bron van vitamine A en D zijn en dat alle voordelen voor de gezondheid verbonden waren aan deze vitamines. Peter Möller geloofde echter dat er nog andere belangrijke voordelen waren: voordelen van de omega-3 vetzuren in de levertraan. Peter Möller legde zich toe op het beter begrijpen van deze voordelen.

Sinds de oprichting in 1854 kenmerkt de geschiedenis zich door continue ontwikkelingen van de productie waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s levertraan steeds zijn verbeterd.