Kwaliteit

Kwaliteit

Vis uit schone zeeën

De Arctische kabeljauw is afkomstig uit de schoonste zeeën ter wereld waar de niveaus van giftige stoffen en andere milieuvervuilende stoffen minimaal zijn.

Strenge kwaliteitscontroles

Möller’s Levertraan is een natuurlijk product en is 100% afkomstig van de wilde Arctische kabeljauw. Het product ondergaat strenge kwaliteitscontroles alvorens te worden gebotteld.

Onze producten zijn veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Door het gebruik van grondstoffen uit schone oceanen kunnen we ongewenste materialen zoveel als mogelijk voorkomen. Om de zuiverheid van de producten te garanderen worden de producten mild (zonder gebruik van chemicaliën) maar effectief gereinigd om ongewenste materialen te verwijderen.
Om de eigenschappen van de omega-3 vetzuren te beschermen wordt er vitamine E toegevoegd aan de levertraan. Vitamine E beschermt tegen oxidatie van de omega-3, zowel in de fles als in ons lichaam. De omega-3 vetzuren in onze levertraan behouden hun natuurlijke triglyceride vorm.
Het productieproces verloopt op een zuurstofarme manier, waardoor oxidatie niet mogelijk is en dus een frisse smaak van de levertraan gegarandeerd wordt. Möller’s levertraan wordt in groene flessen gebotteld, ook om oxidatie geen kans te geven.
De productie, zuivering en strenge controles van alle producten worden in onze eigen fabriek in Noorwegen gedaan.

Onze producten voldoen aan en overtreffen zelfs de internationale regels (waaronder die van de organisatie GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3) voor zuiverhuid van de producten.
Möller’s producten worden regelmatig door onafhankelijke laboratoria getest op versheid en zuiverheid. Ze zijn vrij van detecteerbare gehalten van kwik, cadmium, lood, PCB’s en 28 andere mogelijke verontreinigende stoffen.

Unieke productiemethode

Möller's wordt geproduceerd volgens een unieke productiemethode. Peter Möller, de oprichter van het merk, introduceerde de Möller methode: het afscheiden van olie van de lever van kabeljauw door middel van stoomverhitting. De lever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor de omega-3 rijke olie langzaam wordt afgescheiden en de natuurlijke vorm van de vetzuren wordt behouden.

Deze productiemethode van Möller’s levertraan zorgt voor een product van zeer hoge kwaliteit. De lever van de Arctische kabeljauw is van nature zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D. Doordat deze lever op lage temperatuur gestoomd wordt, blijft de natuurlijke vorm en effectiviteit van de omega-3 behouden. Door deze unieke productiemethode kan een hoog gehalte omega-3 gegarandeerd worden.

Sinds de oprichting is de productiemethode verder ontwikkeld, waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s levertraan steeds verbeterd zijn. Probeer Möller's nu zelf!