Noorse kwaliteit en zuiverheid

Kwaliteit

Vis uit schone zeeën

De Arctische kabeljauw is afkomstig uit de schoonste zeeën ter wereld waar de niveaus van giftige stoffen en andere milieuvervuilende stoffen minimaal zijn.

Strenge kwaliteitscontroles

Möller’s Levertraan is een natuurlijk product en is 100% afkomstig van de wilde Arctische kabeljauw. Het product ondergaat strenge kwaliteitscontroles alvorens te worden gebotteld.

Onze producten zijn veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Door het gebruik van grondstoffen uit schone oceanen kunnen we ongewenste materialen zoveel als mogelijk voorkomen. Om de zuiverheid van de producten te garanderen worden de producten mild (zonder gebruik van chemicaliën) maar effectief gereinigd om ongewenste materialen te verwijderen.
Om de eigenschappen van de omega-3 vetzuren te beschermen wordt er vitamine E toegevoegd aan de levertraan. Vitamine E beschermt tegen oxidatie van de omega-3, zowel in de fles als in ons lichaam. De omega-3 vetzuren in onze levertraan behouden hun natuurlijke triglyceride vorm.
Het productieproces verloopt op een zuurstofarme manier, waardoor oxidatie niet mogelijk is en dus een frisse smaak van de levertraan gegarandeerd wordt. Möller’s levertraan wordt in groene flessen gebotteld, ook om oxidatie geen kans te geven.
De productie, zuivering en strenge controles van alle producten worden in onze eigen fabriek in Noorwegen gedaan.

Onze producten voldoen aan en overtreffen zelfs de internationale regels (waaronder die van de organisatie GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3) voor zuiverhuid van de producten.
Möller’s producten worden regelmatig door onafhankelijke laboratoria getest op versheid en zuiverheid. Ze zijn vrij van detecteerbare gehalten van kwik, cadmium, lood, PCB’s en 28 andere mogelijke verontreinigende stoffen.

Unieke productiemethode

Möller's wordt geproduceerd volgens een unieke productiemethode. Peter Möller, de oprichter van het merk, introduceerde de Möller methode: het afscheiden van olie van de lever van kabeljauw door middel van stoomverhitting. De lever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor de omega-3 rijke olie langzaam wordt afgescheiden en de natuurlijke vorm van de vetzuren wordt behouden.

Deze productiemethode van Möller’s levertraan zorgt voor een product van zeer hoge kwaliteit. De lever van de Arctische kabeljauw is van nature zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D. Doordat deze lever op lage temperatuur gestoomd wordt, blijft de natuurlijke vorm en effectiviteit van de omega-3 behouden. Door deze unieke productiemethode kan een hoog gehalte omega-3 gegarandeerd worden.

Sinds de oprichting is de productiemethode verder ontwikkeld, waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s levertraan steeds verbeterd zijn. Probeer Möller's nu zelf!

Pure Noorse kwaliteit

Möller’s levertraan wordt gemaakt van verse 100% Arctische kabeljauw uit de schone, streng gereguleerde wateren van de Lofoten in Noorwegen. Kwaliteit, zuiverheid en duurzaamheid zijn belangrijke waarden voor ons.
De vangst van de kabeljauw wordt dagelijks aangeleverd door de lokale visserij. De lever van de vis die gebruikt wordt is daardoor minder dan 24 uur oud.

Möller’s is de nummer 1 levertraan in Scandinavië. In Noorwegen is Möller’s levertraan een onderdeel van de dagelijkse voeding en wordt door de Noorse Gezondheidsautoriteit geadviseerd.

Geschiedenis

Geschiedenis van levertraan

De Noren produceren en exporteren al meer dan 1.000 jaar levertraan. In eerste instantie werd het gebruikt als lampenolie en om hout en leer te impregneren. Al in 1645 werd gemeld dat levertraan zou kunnen worden gebruikt voor het voorkomen en genezen van ziekten. Aan het eind van de 18e eeuw werd het eerste wetenschappelijke artikel gepubliceerd om dit te ondersteunen.

“Een lepel levertraan per dag” was een halve eeuw geleden de traditie van de Nederlanders. Toen had levertraan een onprettige smaak en was vaak van wisselende kwaliteit. Möller’s levertraan heeft een zachte, frisse smaak en is, naast de Naturel variant, ook verkrijgbaar in een frisse Citroen of Tutti Frutti smaak.

Expertise sinds 1854

In het midden van de 19e eeuw, constateerde de apotheker Peter Möller dat mensen langs de kust die regelmatig levertraan gebruikten, zelden ziek waren. Hij wijdde zich daarna aan het vinden van een goede productiemethode voor deze gezonde vloeistof. Vanuit de overtuiging dat een gezond leven begint met goede voeding, richtte Peter Möller in 1854 het merk Möller’s op. Hij was toen al overtuigd van de belangrijke voordelen van levertraan voor de gezondheid. We hebben inmiddels al meer dan 160 jaar expertise in het produceren van hoogwaardige en zuivere levertraan.

Möller’s is de enige producent ter wereld die al meer dan 150 jaar levertraan produceert.

Levertraan vitamine D-rijke bron

Aanvankelijk werd Möller’s levertraan vooral gezien als een goede bron van vitamine A en D zijn en dat alle voordelen voor de gezondheid verbonden waren aan deze vitamines. Peter Möller geloofde echter dat er nog andere belangrijke voordelen waren: voordelen van de omega-3 vetzuren in de levertraan. Peter Möller legde zich toe op het beter begrijpen van deze voordelen.

Sinds de oprichting in 1854 kenmerkt de geschiedenis zich door continue ontwikkelingen van de productie waardoor de kwaliteit, de zuiverheid en de smaak van Möller’s levertraan steeds zijn verbeterd.