Verschillen met andere visolie

Waarom kun je beter levertraan nemen dan visolie?

Levertraan werd vroeger iedere dag geconsumeerd en veel ouders gaven levertraan aan hun kinderen om hun weerstand een boost te geven, om te voorkomen dat ze ziek werden. Als aanvulling op de dagelijkse voeding biedt Möller’s je een unieke combinatie van omega-3 vetzuren DHA en EPA en vitamine A, D en E. Met 1 dessertlepel (5 ml) krijg je 600 mg DHA en 400 mg EPA en je dagelijkse behoefte aan vitamine D binnen.

Wat maakt levertraan zo'n top aanvulling op je dagelijkse voeding? En waarom kun je beter levertraan nemen dan visolie? Waarom is Möller's Levertraan de beste levertraan?

De verschillen tussen levertraan en visolie

De markt van omega-3 supplementen is stevig groeiende en wij vinden transparantie heel belangrijk. Daarom geven wij een overzicht van visolie en 'levertraan' waarin we de verschillen tussen de merken uitlichten. Levertraan is visolie, maar niet alle visolie is levertraan. Visolie is pas 'levertraan' als het uit de lever van de vis wordt gewonnen. Möller's Levertraan komt van de lever van de kabeljauw, omdat deze lever juist de hoogste waardes omega-3 en natuurlijke vitamines bevat. Dit overzicht is van november 2018.

Product Levertraan of visolie? Omega-3 (DHA/EPA) per portie 1 portie Natuurlijke vitamine A en D Vitamine A gehalte
Möller's Levertraan Levertraan 600/400 mg 5 ml Ja 250 mcg = Veilig
Jacob Hooy Levertraan* Visolie 290/250 mg 4 ml Nee, toegevoegd 1100 mcg
Lovitran Levertraan* Visolie 700 mg (totaal) 4 ml Nee, toegevoegd 1200 mcg
Lysi Levertraan* Visolie 920/690 mg 10 ml Nee, toegevoegd 460 mcg
EyeQ visolie Vis- en teunisbloemolie 174/558 mg 15 ml Nee -
Arctic Blue visolie Visolie 480/340 mg 5 ml Nee, toegevoegd (vit. D) -

Uniek stoomproces & hoge kwaliteit

Levertraan wordt door middel van een stoomproces verkregen uit de lever van Arctische kabeljauw (zeer geconcentreerd in omega-3 en vitamine A en D). Het stoomproces gebruikt voor Möller’s levertraan is een unieke methode, geïntroduceerd door Peter Möller. De stoom heeft een lage temperatuur en hierdoor wordt de olie langzaam van de lever afgescheiden. De lever is minder dan 24 uur oud, waardoor levertraan van hoogwaardige kwaliteit wordt geproduceerd. Een goede kwaliteit, zuiverheid en smaak is gegarandeerd. Het resultaat is pure levertraan waar, behalve vitamine E voor het behoud van kwaliteit, niets aan wordt toegevoegd. Möller's is ook dit jaar weer bekroond met de Superior Taste Award voor uitzonderlijk goede smaak.

Door het unieke stoomproces behoudt Möller's levertraan zijn omega-3 vetzuren en vitamines. Doordat de olie langzaam door middel van stoom wordt afgescheiden, blijft ook de natuurlijke vorm van de vetzuren behouden, uniek voor visolie. Deze natuurlijke vorm zorgt voor een betere opname van de vetzuren in het lichaam dan de ethylesters die gedurende het productieproces van visolie worden geproduceerd.

Bij het produceren van visolie wordt de gehele vis samengeperst en deze olie wordt verder verwerkt tot visolie. De olie die vrijkomt heeft een volledig andere vetzuursamenstelling en minder DHA en EPA dan levertraan.

Andere merken doen geen boekje open over het productieproces van de olie (o.a. Lysi, EyeQ, Arctic Blue, Jacob Hooy*, Lovitran*). Het stoomproces dat voor Möller's Levertraan wordt gebruikt is echt uniek en mede daardoor is deze levertraan van zulke hoge kwaliteit en het rijkst aan natuurlijke voedingsstoffen. *Zie onderstaand 'Andere "levertraan"' voor de uitleg over neppe levertraan.

Geen toegevoegde vitamine A en D

Een ander belangrijk verschil met visolie is dat levertraan van nature rijk is aan vitamine A en D, in tegenstelling tot visolie waaraan deze vitamines vaak worden toegevoegd. Het productieproces van levertraan zorgt ervoor dat de voedingswaarden en ingrediënten behouden worden. Door deze natuurlijke ingrediënten onderscheidt levertraan zich van visolie. Vitamine A en D zijn niet van nature aanwezig in visolie. Indien visolie wel vitamine A en D bevat, dan zijn deze eraan toegevoegd. Dit kun je zien aan de vermelding van deze vitamines bij de ingrediënten op het etiket.

Möller's bevat dus naast natuurlijke omega-3 ook natuurlijke vitamine A en D. Daarin onderscheidt Möller's zich alweer van zogenaamde levertraan én visolie, zoals Lysi, EyeQ en Arctic Blue. Overal worden vitamine A en D aan toegevoegd en zijn ze dus niet van nature aanwezig.


Rijker in voedingswaarden

Door het onderscheidende productieproces en door de afspiegeling van omega-3 waarden in de lever van kabeljauw, is het gehalte DHA en EPA visvetzuren in Möller's Levertraan veel hoger dan in visolie. Möller's bevat maar liefst 600 mg DHA en 400 mg EPA, de juiste verhouding, per portie.

Met dit zeer hoge gehalte omega-3 vetzuren onderscheidt Möller's zich van visolie. Geen enkele visolie bevat zoveel omega-3 vetzuren als Möller's Levertraan! Ter vergelijking:

Product Omega-3 (DHA/EPA) per portie
Möller's Levertraan 600/400 mg
Jacob Hooy Levertraan* 290/250 mg
Lovitran Levertraan* 700 mg (totaal)
EyeQ visolie 174/558 mg
Arctic Blue visolie 480/340 mg

* Zie onderstaand 'Andere "levertraan"' voor de uitleg over neppe levertraan

Möller's Levertraan bevat de juiste verhouding DHA en EPA vetzuren. Bovendien is deze omega-3 in natuurlijke vorm aanwezig, voor een betere opname.

Naast natuurlijke omega-3 en natuurlijke vitamine D bevat Möller's ook nog natuurlijke vitamine A. Hoewel dit een ontzettend belangrijke vitamine is, is het belangrijk dat dit gehalte niet te hoog is. Möller's is als een van de enige geschikt voor zwangere vrouwen, het wordt zelfs aanbevolen tijdens de zwangerschap. Let bij het kopen van een visolie/levertraan op het gehalte vitamine A. Bij sommige visolie wordt er teveel vitamine A toegevoegd. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor je kindje. 

Deze voedingsstoffen zijn ontzettend belangrijk en essentieel voor een goede gezondheid.

Duurzamer

Möller's Levertraan wordt gemaakt van de lever van verse Arctische kabeljauw, een vis die niet bedreigd wordt door overbevissing. De vis wordt op duurzame wijze gevangen in de Noorse zee, net ten noorden van de Noordpoolcirkel. Hier ligt de Lofoten-Vesteralen archipel, waar de kabeljauw voor Möller's Levertraan al meer dan 150 jaar wordt gevangen. Iedere dag wordt de vangst direct naar de lokale visserijen getransporteerd. Goede gezondheid, van de vis naar de fles.

Möller’s is gecertificeerd als Friend of the Sea, voor de duurzame wilde visvangst in Noorwegen. Duurzaam wil zeggen: er vindt geen overbevissing plaats, de vismethode is selectief, de zeebodem wordt niet beïnvloed en alles van de vis wordt gebruikt. De lever voor de levertraan en de rest van de vis voor consumptie. Möller's is niet voor niets gecertificeerd door Friend of the Sea voor de duurzame visvangst in Noorwegen. 

Andere merken zijn heel vaag over hun productieproces en herkomst van de vis. O.a. Jacob Hooy, Lovitran, Lysi en EyeQ vermelden geen van alle waar de vis voor hun visolie gevangen wordt en hoe deze olie geproduceerd wordt. Ook over duurzaamheid ontbreekt alle informatie.

Makkelijk in te nemen

Möller's levertraan is vloeibaar en je hebt slechts 1 lepel per dag nodig, in tegenstelling tot 2 of 3 lepels van andere levertraan/visolie, zoals Lysi en EyeQ. Door de vloeibare vorm is het makkelijk om in te nemen, ook ideaal voor kinderen. Geen gedoe meer met het slikken van grote capsules, zoals de meeste visoliën te verkrijgen zijn.

In 3 lekkere smaken

Bovendien is Möller's het enige merk dat te verkrijgen is in 3 lekkere smaken, voor ieder wat wils.

Bekijk hier de verschillende varianten.

Andere "levertraan"

Een visolie is pas levertraan als de olie rechtstreeks uit de lever van een vis wordt gewonnen. Möller’s wordt gewonnen uit de lever van de kabeljauw. De levertraan is van nature rijk aan omega-3, maar ook aan vitamine A en D, in tegenstelling tot visolie. Deze vitamines worden aan visolie toegevoegd, terwijl levertraan ze van nature bevat. Ook zijn omega-3 vetzuren in hoge gehaltes én in natuurlijke vorm aanwezig, veroorzaakt door het onderscheidende productieproces.

Er zijn producten op de markt die worden verkocht als levertraan, maar eigenlijk helemaal geen echte levertraan zijn. Neem bijvoorbeeld Jacob Hooy, levertraan verrijkt met vitamine A en D. 'Verrijkt met' betekent dat de vitamines er aan zijn toegevoegd, terwijl echte levertraan van nature rijk is aan deze vitamines. Ook Lovitran levertraan is geen echte levertraan, maar slechts een normale visolie. De vitamines worden er aan toegevoegd en de gehaltes omega-3 zijn ook nog eens veel lager. Bovendien is er geen tot heel weinig informatie te vinden over dit merk. Neppe levertraan dus! Een echte levertraan bevat van nature vitamine A en D, echter worden deze vitamines toch toegevoegd aan Lysi Levertraan. Dit zou betekenen dat dit ook geen echte levertraan is.


De conclusie

Möller's Levertraan Visolie
Natuurlijke omega-3 & vitamine A en D Bevat geen vitamines of vitamines worden toegevoegd
Zeer hoog gehalte DHA en EPA (essentiële visvetzuren) in de juiste verhouding Lager gehalte DHA en EPA
Olie door stoom afgescheiden van de lever van kabeljauw --> zuiver & geconcentreerd Olie geperst uit de hele vis
Kabeljauwlever (hoge concentratie omega-3 en vitamine D) Meestal sardines / ansjovis
Omega-3 in triglyceriden (natuurlijke vorm) --> betere opname Omega-3 in ethylesters (omgezet in productieproces --> onnatuurlijke vorm)

Möller's levertraan is het meest natuurlijke en pure omega-3/vitamine D supplement.

Er bestaan veel verhalen over levertraan. Lees hier de Veelgestelde Vragen (FAQ) over Möller's Levertraan.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren