Omega-3

"Nadat ik de reviews op deze site heb gelezen, heb ik ook de Möller's Tutti frutti gekocht. Mijn kind eet nauwelijks vis en als ouder zijnde vind ik het belangrijk dat mijn kind de juiste vitaminen en mineralen dagelijks kan innemen. Wij hebben nu al een goede start van de ochtend met de Tutti frutti van Möller's!" - Ebru, februari 2019.

Omega-3

Essentiële vetzuren

Möller’s is van nature rijk aan omega-3 (DHA en EPA) vetzuren. Alle cellen in het lichaam hebben omega-3 vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren, het zijn immers belangrijke bestanddelen van de membranen van alle cellen.

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren, omdat ons lichaam deze stoffen nodig heeft, maar niet (of slechts in beperkte mate) zelf kan maken. Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor onze gezondheid. Daarom is het belangrijk dat we omega-3 uit voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen, binnenkrijgen.

Waarom is omega-3 zo belangrijk?

Omega-3 vetzuren DHA en EPA zijn van belang in elke fase van ons leven (jong, oud, zwanger, ongeboren baby).
Ze zijn belangrijk voor:
• Het behoud van een goede gezondheid
• Een goede hartfunctie*
• Een goede hersenfunctie** (DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen)
• Een goed gezichtsvermogen**

* Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA
** Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

Omega-3 supplement

Het is belangrijk om bij aankoop van een omega-3 supplement erop te letten dat dit supplement het juiste type omega-3 bevat, dat het een grote hoeveelheid omega-3 bevat en dat de omega-3 in natuurlijke vorm aanwezig is.

1. Het juiste type omega-3: DHA en EPA

Er zijn meerdere soorten omega-3 vetzuren. Belangrijke omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren hebben een breed scala aan wetenschappelijk gedocumenteerde voordelen voor de gezondheid. DHA en EPA zitten vooral in vette vis, zoals haring, zalm en makreel.

Alfa-linoleenzuur (ALA) is ook een omega-3 vetzuur. ALA zit onder andere in raapzaad-, lijnzaad- en sojaolie, chiazaad en walnoten. ALA dient echter in ons lichaam nog omgezet te worden in de bruikbare DHA en EPA. Deze omzetting gebeurt slechts in beperkte mate (volgens onderzoek wordt slechts 2 tot 10% van de ingenomen ALA omgezet). Het is dus belangrijk om specifiek te kijken naar de hoeveelheid DHA en EPA in een supplement.

2. De hoeveelheid omega-3 per dagdosering

De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert een inname van minimaal 450 mg DHA en EPA per dag (de juiste typen omega-3). Het is echter aangetoond dat het gebruik van 1.000 mg DHA en EPA per dag het risico op fatale coronaire hartziekten verlaagt.

1 dessertlepel Möller’s levertraan bevat 1.200mg omega-3, waarvan 1.000 mg DHA en EPA.

3. Omega-3 in natuurlijke vorm

Möller’s omega-3 visolie bevat omega-3 in natuurlijke triglyceride vorm, dit is uniek voor visolie. Deze vorm geeft een betere opname van de vetzuren in het lichaam dan bijvoorbeeld ethylesters van andere visolies. Ethylesters zijn zodanig synthetisch gezuiverd dat ze een vermindering geven in de absorptie van de vetzuren.

De omega-3 vetzuren van alle Möller’s producten hebben hun natuurlijke triglyceride vorm.

Lees meer over Vitamine A, D, E .