Ogen

Het netvlies is het orgaan met de hoogste concentratie DHA omega-3 vetzuren.

Waarom zouden we omega-3 vetzuren moeten nemen?

Complexe fotoreceptoren bevinden zich in het netvlies. Dankzij deze kunnen we kleuren zien en grijstinten onderscheiden. In de eerste levensfasen verbetert het vermogen om scherpte te zien geleidelijk. Naarmate we ouder worden verslechtert ons zicht vaak, omdat de gevoeligheid van de receptoren na verloop van tijd afneemt. Het DHA omega-3 vetzuur is een belangrijk onderdeel van het netvlies en draagt bij aan een goede ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen en later aan het behoud van goed gezichtsvermogen van volwassenen en ouderen.

OgenWist je dat... de spieren rondom de ogen de meest actieve spieren van het lichaam zijn?

Möller's Omega-3 ondersteunt het gezichtsvermogen.

DHA is een belangrijke bouwsteen van het netvlies. De fotoreceptorcellen (staafjes en kegeltjes) in het netvlies bevatten de hoogste concentratie DHA van alle cellen in het lichaam. Daarnaast beschermt DHA het netvlies tegen oxidatieve stress, wat in relatie staat met maculadegeneratie. DHA vermindert het risico op achteruitgang van het zicht bij het ouder worden. Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Möller’s Omega-3 bevat 600 mg DHA per dagelijkse portie.

Ook vitamine A in Möller’s Omega-3 is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Vitamine A, ook wel retinol, zorgt er namelijk voor dat de ogen zich kunnen aanpassen aan het schemer. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot nachtblindheid, eventueel met blindheid tot gevolg.