Duurzame visvangst (MSC)

Friend of the SeaFriend of the Sea - Möller's

Möller’s is gecertificeerd door Friend of the Sea, voor de duurzame vangst en verwerking van de wilde Arctische kabeljauw (skrei) voor Möller’s levertraan. Er wordt met lijnen (in plaats van netten) gevist en alles van de vis wordt gebruikt.

Möller’s levertraan wordt gewonnen zonder gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) of groeihormonen en met respect voor de waterkwaliteit en de leefgebieden van de vissen.
Möller’s zorgt ervoor dat alle vis die ze gebruiken op een milieuverantwoorde manier gevangen wordt, zonder daarbij bedreigde soorten of de visstand van de zee in gevaar te brengen. De Arctische kabeljauw (skrei) is goed beschermd tegen overbevissing. De Arctische wateren zijn de strengst gereguleerde gebieden ter wereld.
Ook al gebruiken we alleen de lever van de vis voor de levertraan, er wordt niets verspild, ook de overige delen van de vis worden gebruikt voor menselijke consumptie.

Friend of the Sea is een van de belangrijkste internationale, non-profit certificeringsorganisaties voor producten die hun oorsprong hebben uit duurzame visserij.

Visoliecapsules en duurzame visserij

De visolie, gebruikt in Möller’s Double capsules, wordt gemaakt van koud water vette vis, zoals ansjovis en sardines. Deze worden gevangen voor de kust van Zuid-Amerika. De visstand in deze zee is goed gereguleerd en wordt niet bedreigd door overbevissing. Al onze leveranciers van rauwe visolie worden goedgekeurd door de lokale autoriteiten en hebben hun documenten op orde. We bezoeken regelmatig hun faciliteiten om ons ervan te verzekeren dat ze voldoen aan onze strenge eisen.