Voor wie?

Voor wie?

Möller’s omega-3 visolie is een voedingssupplement, geschikt voor iedereen die gezondheid belangrijk vindt en inname van essentiële omega-3 vetzuren en vitamine A, D en E wil verhogen. Het nemen van levertraan is belangrijk in iedere fase van het leven: kind, volwassen, zwanger, op leeftijd.

Vooral mensen die geen of weinig vette vis eten hebben veel baat bij consumptie van Möller’s.

DHA en EPA
De inname van DHA en EPA, de visvetzuren, in Nederland is te laag. Nederlanders consumeren gemiddeld 75-133 mg visvetzuren per dag. Deze hoeveelheid ligt een stuk lager dan de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 mg. Vis is de belangrijkste bron van DHA en EPA in de voeding. Daarom adviseert de Nederlandse Gezondheidsraad om twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal één keer vette vis (haring, makreel, zalm). Echter is de gemiddelde DHA en EPA inname te laag.

Vitamine D
In de winterperiode heeft bijna 60% van de Nederlanders een tekort aan vitamine D. In de zomer is dit percentage nog 35%.

Het is dus belangrijk om deze tekorten aan te vullen of juist je gehaltes op peil te houden met omega-3-rijke en vitamine D-rijke voeding of supplementen, zoals Möller’s visolie.
Wanneer het je niet lukt om voldoende vis te eten of wanneer je geen visliefhebber bent, vormt Möller’s levertraan een goede aanvulling.

Enkele categorieën die we wat nader willen bekijken zijn:


Volwassenen en ouderen

Omega-3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen voor de hersenen, zijn van groot belang voor een goede hartfunctie en hebben een gunstig effect op het gezichtsvermogen. Deze effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA, wat met Möller's gemakkelijk behaald wordt (1.000 mg DHA en EPA per portie).

Vitamine A en D ondersteunen het immuunsysteem, waardoor ze zorgen voor een goede weerstand. Vitamine A beïnvloedt het gezichtsvermogen op een gunstige manier. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden en een goede spierfunctie. Het behouden van gezondheid op deze vlakken is heel belangrijk, ook tijdens het ouder worden. Naarmate je ouder wordt, kan je lichaam minder vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Daarom is vitamine D suppletie aanbevolen.

Bovendien is het nemen van Möller's omega-3 ook van groot belang voor de algehele vitaliteit. Door de gunstige effecten op meerdere aspecten van de gezondheid, hierboven beschreven, voel je je gezond en vitaal. Voel je goed met Möller's!

Zwangere vrouwenMöller's Omega-3 tijdens zwangerschap

Wanneer je in verwachting bent is gezond eten en gezond leven in deze periode extra belangrijk. Met een gezonde voeding krijg je in principe voldoende vitamines en mineralen binnen. Uitzonderingen hierop zijn vitamine D en foliumzuur, waarvoor aanvulling is gewenst. Ook is het binnenkrijgen van voldoende omega-3 vetzuren van belang. Lukt het niet om twee keer per week vette vis te eten, zoals bijvoorbeeld een haring, makreel of wilde zalm, dan wordt aanvulling met een voedingssupplement aangeraden. Möller’s levertraan is een natuurlijke bron van vitamine A en D en de essentiële omega-3 vetzuren DHA en EPA. Het wordt geadviseerd voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Inname van Möller's door de zwangere vrouw heeft effect op de groei en gezonde ontwikkeling van het kindje, maar ook op de gezondheid van de moeder.

Vitamine D

Het advies voor zwangere vrouwen is om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet. Daarnaast ondersteunt vitamine D de weerstand van de moeder. Möller’s levertraan biedt 10 microgram vitamine D per dagelijkse dosering (5 ml /1 dessertlepel).

Omega-3 vetzuur DHA

Het omega-3 vetzuur DHA is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen* en het gezichtsvermogen* van de foetus. De hoeveelheid omega-3 vetzuren die via de placenta aan de foetus wordt gegeven is afhankelijk van de voeding van de moeder. Omega-3 vetzuren DHA zitten in vette vis, levertraan en andere visoliën. Wanneer je weinig tot geen (vette) vis eet, is het aan te raden om een suppletie van het omega-3 vetzuur DHA te nemen. Möller’s levertraan biedt 600 mg DHA per dagdosering (5 ml / 1 dessertlepel).

* Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA.

Vitamine A

Vitamine A is nodig voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en voor de opbouw van de huid en slijmvliezen van de luchtwegen en het maag-darmkanaal van de baby. Deze vitamine ondersteunt bovendien de afweer van de zwangere vrouw tegen infecties. Tijdens de zwangerschap heb je 25% meer vitamine A nodig dan gebruikelijk. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A wordt tijdens de zwangerschap verhoogd van 800 naar 1.000 microgram.

Voldoende vitamine A tijdens de zwangerschap is dus van belang, maar een teveel van deze vitamine moet worden voorkomen. Eet tijdens de zwangerschap niet te veel vitamine A rijke producten, zoals lever, paté en leverworst. Een sneetje leverpastei bevat bijvoorbeeld 350 microgram vitamine A. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A tijdens de zwangerschap is 1.000 microgram per dag (maximaal veilige dosis voor zwangere vrouwen is 3.000 microgram per dag).
Möller’s levertraan bevat een veilige hoeveelheid vitamine A van 250 microgram per dagdosering.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

5 ml (1 dessertlepel)

Borstvoeding

De ingrediënten van Möller's levertraan, geconsumeerd door de moeder, worden via borstvoeding aan de baby doorgegeven. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de ogen en hersenen van je kindje, omdat de DHA omega-3 vetzuren door de moedermelk worden overgedragen aan je kindje.

Kinderen

Möller’s levertraan wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar oud, omdat het een rijke en natuurlijke combinatie is van vitamine A en D en de essentiële omega-3 vetzuren DHA en EPA. Onze levertraan is door haar vloeibare vorm gemakkelijk aan kinderen te geven (capsules breken hoeft niet (meer)).

Vitamine D

Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van calcium en dus voor een goede ontwikkeling van de botten en de tanden. Daarnaast ondersteunt vitamine D een gezond immuunsysteem en een goede spierfunctie.

De Gezondheidsraad adviseert om kinderen tot 4 jaar 10 microgram vitamine D per dag extra te geven. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Möller’s levertraan (5 ml / 1 dessertlepel) bevat 10 microgram vitamine D.

Vitamine A

Vitamine A heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en het gezichtsvermogen van kinderen. Voor kinderen t/m 3 jaar is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A 400 microgram per dag en voor kinderen van 4 t/m 8 jaar 500 microgram per dag.
Möller’s biedt de veilige hoeveelheid van 250 microgram vitamine A per dagelijkse dosering.

Omega-3 vetzuur DHA

Möller’s heeft een hoge dosering van het omega-3 vetzuur DHA. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen* en is goed voor het gezichtsvermogen*. Voor jonge kinderen wordt extra inname van DHA geadviseerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun zenuwstelsel.

* Gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Welke smaak voor welke leeftijd?

Alle smaken Möller’s levertraan zijn gelijk in voedingswaarden. Het verschil zit enkel in de smaak. Möller’s levertraan Naturel en Citroen hebben een meer zachte, natuurlijke smaak dan de Möller’s levertraan Tutti Frutti. Möller's Tutti Frutti is het meest geliefd bij kinderen. 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

Voor kinderen vanaf 3 jaar, 5 ml.

Tips

• Om levertraanvlekken op kleding te voorkomen, kan je je kindje levertraan geven voor het in badje gaan of bij het verwisselen van kleren.
• Voor jonge kinderen kan de levertraan gemengd worden in bijvoorbeeld melk of pap.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren